Učím na Fakulte ekológie a environmentalistiky (Technická univerzita vo Zvolene) predmety Environmentálna výchova, Metódy environmentálnej výchovy, Globálne vzdelávanie, Krajinná ekológia. Snažím sa prepájať výučbu s praxou, preto spolupracujem na projekte Sokratov inštitút a ako dobrovoľníčka v programe Zelená škola.
Moje spojenie s ekologickým poľnohospodárstvom? Rada varím a pečiem. Exotické recepty ma moc nelákajú. Poctivý domáci chlieb, maslo, syry, bryndza, pažítka... chuť jahôd v júni, marhúľ v júli... to sa teším. Zeleninu, ovocie, mliečne výrobky a mäso kupujem priamo od farmárok. Vážim si ich prácu. Sú pre mňa však viac ako dodávateľky potravín. Starajú sa o pôdu, pestujú staré krajové odrody, vytvárajú krajinu.
Aká by mala byť biopotravina roka? Chutná a zblízka :O).