Špaldová chlebová múka graham vzniká mletím celého zrna vylúpanej špaldy tradičným spôsobom mletia na kamennom mlyne. Vyznačuje sa nezameniteľnou orieškovou chuťou. Použiť ju možno na pečenie chleba, ale výborne chutí i v koláčoch, múčnikoch a cestovinách. Možno ňou nahradiť akúkoľvek bežne používanú múku. Vysoký obsah vlákniny v múke podporuje črevnú peristaltiku, pri príjme najmenej 10 gramov tejto vlákniny denne ( 100 gramov múky obsahuje 7,6g vlákniny)
Špaldová chlebová múka graham je jedinečná spôsobom jej výroby - tradičnou technológiou mletia na kamennom mlyne. Jedná sa o jednostupňové mletie celého vylúpaného zrna špaldy, pri ktorom zostávajú v múke zachované všetky cenné zložky a súčasti zrna vrátane obalových vrstiev bohatých na vlákninu (otruby). Zo senzorických vlastností je význačná pre špaldovú celozrnnú múku oriešková chuť, ktorá dodáva produktom vyrobeným z tejto múky charakteristickú špaldovú chuť. Je vhodná na prípravu klasického i kváskového chleba a na všetky druhy pečív a múčnikov. BIOMILA Špaldovej chlebovej múke graham BIO bola udelená v januári 2016 od MPRV SR Značka kvality SK GOLD.
Zloženie: BIO špaldová chlebová múka graham
Podiel surovín slovenského pôvodu: 100%
Dostupnosť: špecializované predajne, maloobchodné reťazce, výstavy, jarmoky,
e-shop spoločnosti BIOMILA spol. s r.o.: www.biomila.sk, www.bio-predaj.sk
23.9.2016 - Biojarmok Trenčín
Spoločnosť Biomila spol. s r.o. sídli v Rudníku, v krásnom prostredí myjavských kopaníc, kde spracúva vo vlastnom kamennom mlyne najmä špaldovú pšenicu, dopestovanú v systéme ekologického poľnohospodárstva. Spoločnosť vyrába aj vlastné cestoviny, z ktorých mnohé získali ocenenie Značka kvality Slovak GOLD, má vlastnú baliareň a veľkosklad. Ponúka široký sortiment biopotravín vlastných i biopotravín dovážaných (z vlastnej výroby okrem múk, mlynských výrobkov a cestovín i bylinkové čaje a sušené jablká).